Termenul de depunere a declaratiilor pentru AMEF la ANAF


Conform noii legislatii fiscale, toti utilizatorii de aparate de marcat cu jurnal electronic au obligatia de a depune la ANAF declaratia A4200 si declaratia A4203 – in fiecare luna, pana la data de 20 (pentru luna anterioara).

In acest scop, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a publicat pe site-ul propriu doua aplicatii ce permit validarea fisierului creat de aparatele de marcat electronice fiscale si depunerea acestor declaratii.

Fisierele XML ce includ aceste date sunt exportate de pe aparatul de marcat electronic fiscal pe un mediu de stocare extern.

Declaratia A4200 – este o aplicatie pentru validarea fisierului XML creat de aparatele de marcat electronice fiscale si contine registrul rapoartelor Z si bonurilor fiscale pentru perioada de raportare curenta, prevazut in sectiunea II.12 din anexa nr. 2 la OPANAF nr. 146/2018.

Click sa aflati instructiunile de transmitere catre ANAF!

Declaratia A4203 – aplicatie pentru validarea fisierelor XML create de aparatele de marcat electronice fiscale, altele decat cele utilizate pentru schimb valutar sau in activitatea de taximetrie (inclusiv cele utilizate in aeroporturi), incluzand bonurile fiscale (sectiunea II.3) si raportul Z (sectiunea II.7) pentru o zi fiscala, in concordanta cu anexa nr. 2 la OPANAF nr. 146/2018.

Aveti nevoie de ajutor in procesul de tranzitie la noile aparate de marcat electronice fiscale? Contactati-ne! Specialistii Expressoft va stau cu placere la dispozitie.