Scutirea de impozit pe profitul reinvestit in echipamente


Se zice ca diferenta dintre diletanti si profesionisti este reprezentata (alaturi de experienta, desigur) de instrumentele folosite. Astazi, nicio afacere nu poate functiona legal fara a utiliza cel putin o casa de marcat. Beneficiile nu se rezuma insa la evitarea eventualelor amenzi, in cazul unui control al autoritatilor fiscale, ci la sporirea productivitatii si profitabilitatii – mai ales in domenii precum horeca si retail, unde sunt necesare multiple echipamente, de la aparatura din bucatarie pana la cantare electronice, imprimante fiscale, sertare de bani, cititoare de coduri de bare si cate altele.

Vestea buna pentru antreprenorii si managerii de magazine, hoteluri, restaurante si alte localuri este ca profitul reinvestit in productia in regie proprie si/sau achizitia de echipamente tehnologice noi (masini, utilaje si instalatii de lucru) folosite in scopul desfasurarii activitatii economice NU se impoziteaza in perioada 1 iulie 2014 – 31 decembrie 2016, conform OUG nr 19/2014, publicata in Monitorul Oficial nr. 308 din 25 aprilie 2014. Mai exact, prevederea se refera la echipamentele produse sau achizitionate după 1 iulie 2014 si puse in functiune pana la data de 31 decembrie 2016 inclusiv. Asta inseamna ca mai aveti la dispozitie cateva luni pentru a va dota unitatile cu aparatura necesara si sa beneficiati de aceasta scutire de impozit pe profitul reinvestit. De la statii desktop si sisteme integrate, monitoare touch screen si diverse tipuri de imprimante (termice, fiscale, de etichete) pana la case de marcat, pagere, transmitatoare si dispozitive mobile de preluare a comenzilor, la Expressoft gasiti tot ce va trebuie pentru a va fluidiza si eficientiza activitatea.

Ce reprezinta profitul reinvestit? Ei bine, este vorba despre soldul contului de profit si pierdere, adica profitul contabil brut cumulat de la inceputul anului, in anul punerii in functiune a echipamentelor tehnologice respective. Scutirea de impozit se acorda in limita impozitului pe profit datorat pentru acea perioada si se calculeaza trimestrial sau anual, dupa caz.

Desigur, masura se aplica societatilor care inregistreaza profit. In cazul in care investitia depaseste cuantumul profitului contabil obtinut, societatea nu poate beneficia de scutire de impozit pentru toata valoarea activului/activelor pus(e) in functiune. Mai multe informatii si exemple concrete privind aplicarea acestei legi si calculul scutirii de impozit aferent investitiilor in echipamente puteti gasi aici.

Echipamente profesionale pentru horeca si retail
Daca aveti nevoie de hardware performant pentru activitatea dvs. cotidiana, care sa va asigure un standard ridicat de performanta si o experienta placuta pentru clienti, va invitam sa vizitati site-ul www.expressoft.eu si sa alegeti produsele dorite.

Nu stiti ce solutii vi se potrivesc? Specialistii nostri sunt gata sa va indrume sa luati cele mai bune decizii pentru afacerea dvs.! Va asteptam 🙂