Interviu savuros cu Angelica Ilie, patron si Chef Pata Negra: „Eu nu sunt bucatar, eu sunt gazda!”


Protagonista interviului Restocracy pe care vi-l prezentam astazi este Angelica Ilie, patron si chef al restaurantului Pata Negra din Bucuresti.

Fosta handbalista de performanta, Angelica Ilie si-a descoperit pasiunea pentru gastronomie in cei aproape douazeci de ani (1995 – 2014) petrecuti in Spania, inspirata fiind si de cariera partenerului sau de viata, bucatar intr-un restaurant cu stele Michelin din Valencia. Tot in Spania Angelica a avut un disco pub, unde a dobandit experienta in HoReCa.

Reveniti in Romania, Angelica Ilie si partenerul ei au deschis, in Bucuresti, restaurantul cu specific iberic Pata Negra, situat, in prezent, in zona Dorobanti-Aviatorilor. Pata Negra nu este insa doar o afacere, ci un loc de suflet, unde Angelica gateste ca acasa, incercand sa le ofere o experienta culinara de exceptie: „Eu nu sunt bucatar, eu sunt gazda! La fel cum este mama fiecaruia dintre noi in casa ei. Am un meniu, dar eu imi intreb oaspetii ce doresc si cum doresc sa manance.”

De altfel, intreaga familie gateste, iar copiii Angelicai sunt cei care ii testeaza noile preparate. Totodata, isi stimuleaza angajatii sa se perfectioneze continuu, astfel incat fiecare experimenteaza, pe rand, toate „rolurile” din bucatarie, pentru a invata toate procedurile si a nu se plafona. Secretul succesului? „Cine renunta la telefon si la ceas, cand intra in bucatarie, are sansa de a ajunge un mare bucatar. […] Bazele bucatariei nu se invata insa in 2-3 luni”, considera Angelica.

Eforturile se justifica insa din plin, satisfactia clientilor fiind si principala ei motivatie: „Cand ies seara in salon si toata lumea ma felicita, ma simt implinita.”

Mai multe despre Angelica Ilie si Pata Negra va invitam sa aflati din interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!