Interviu Restocracy cu chef Cristian Oprea, Hotel Caro


Interviul Restocracy de astazi va invita sa-l cunoasteti pe Cristian Oprea, Executive Chef la Hotel Caro din Bucuresti.

Avand o experienta bogata deopotriva in tara si in strainatate, Cristian Oprea s-a format drept chef parcurgand toate etapele unei cariere in bucatarie, de la preparare, montaj, banqueting, pana la coordonarea unor echipe mai numeroase, in restaurantele unor hoteluri celebre.

Din cei 49 de ani de viata, 30 de ani i-a petrecut in bucatariile in care a lucrat. Dupa o experienta de 12 ani peste hotare, intr-un hotel din lantul Sheraton, unde a invatat toate „secretele” care aveau sa-l propulseze mai tarziu in cariera, Chef Cristian Oprea a revenit in tara in 2002, devenind apoi Sous Chef al actualului hotel Sheraton (pe atunci Howard Johnson) din Bucuresti. In 2007 contribuia, in calitate de Executive Chef, la deschiderea hotelului Ramada din Sibiu, unde a creat totul de la zero si tot in 2007, cand Sibiul a fost Capitala Culturala Europeana, a gatit pentru oaspeti celebri, precum Julio Iglesias.

Palmaresul sau mai include functia de bucatar-sef la restaurantul Prime din hotelul Radisson Sibiu, rolul de Executive Chef la Grand Hotel Continental, dar si contributia la deschiderea hotelului de 5 stele Premier Palace din Bucuresti. Din 2013 Cristian Oprea este Executive Chef al hotelului Caro din Capitala.

Ce implica pregatirea pentru a deveni chef de restaurant si care sunt cele mai mari provocari profesionale pentru un bucatar va invitam sa aflati din interviul integral, pe Restocracy.ro. Pe curand!