Interviu delicios cu Alexandru Sautner, proprietarul Emilia Cremeria


In interviul Restocracy de astazi vi-l prezentam pe Alexandru Sautner, proprietarul Emilia Cremeria.

Alexandru Sautner are 48 de ani, din care 26 de ani de experienta in domeniul gastronomic. In 1991, a plecat in Germania, iar in 1998 detinea deja primul restaurant. Au urmat, treptat, alte doua, toate in Stuttgart.

Intors in tara in 2012, Alexandru Sautner a deschis la mare, impreuna cu sportivul Ciprian Marica, localul „Plaja Caelia”, iar un an mai tarziu inaugura Cremeria Emilia – o afacere delicioasa la propriu si la figurat. Astazi, lantul numara 6 unitati, (4 in Bucuresti, una la Timisoara si una in Cluj-Napoca), iar patronul are planuri mari: „Vom deschide inca o linie de inghetata pentru HoReCa. Vom avea si o mica fabricuta, pentru ca ne-am asociat cu partenerii nostri italieni si vom incepe un sistem de francizare in afara Romaniei.”

In ciuda potentialului de dezvoltare, principala provocare ramane criza de personal, care afecteaza toata industria ospitalitatii si care se va acutiza, „atata timp cat nu vor exista scoli profesionale, unde sa fie instruiti tinerii si sa ii responsabilizam sa respecte aceasta munca. […] Preconizez ca in urmatorii 5 ani va fi o perioada foarte grea pentru toate restaurantele!”, estimeaza intervievatul.

Ce e de facut, in aceste conditii? „Tehnologia compenseaza lipsa personalului si eficientizeaza procedurile din bucatarie”, considera patronul lantului Emilia Cremeria. Stim, maestre! Tocmai de aceea de 20 de ani inovam continuu in tehnologie pentru toate tipurile de restaurante, ajutandu-le sa fie performante si profitabile cu ajutorul solutiilor software Expressoft.

Mai multe despre Alexandru Sautner si Emilia Cremeria puteti citi in interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!