Interviu cu Zoran Savić​, Head Chef si patron al restaurantului Fish House​


Bun gasit! Astazi va invitam sa-l cunoasteti pe Zoran Savić​, patron si head chef al restaurantului Fish House​, premiat recent de Restocracy pentru „Cel mai bun peste din Bucuresti in 2018”, in Topul Mancarurilor.

Croat de origine, Zoran Savić​ a absolvit scoala de bucatari din Opatija, in tara natala, si tot acolo a lucrat atat la restaurantele de volum de pe litoral, experienta care i-a displacut profund, cat si la unitati cu stele Michelin, unde s-a calit, a invatat sa se organizeze si astfel a devenit profesionistul de astazi. A venit in Romania pentru cateva luni, dar a ajuns sa-si intemeieze o familie aici, iar in decembrie 2016 si-a deschis si propriul restaurant, Fish House, unde este patron si bucatar-sef si in prezent.

Are deja o experienta de peste 15 ani in bucatarie si nu se vede facand altceva. „Am incercat si altfel de joburi, cand eram mai tanar, dar mi-am dat seama ca nu pot sta 10 ore in fata calculatorului, imbracat frumos. Asa ceva nu este pentru mine! Imi place stresul din bucatarie, el ma face sa simt ca sunt viu!” Ca si in alte domenii insa, succesul se atinge doar prin implicare maxima si perfectionare continua: „A fi bucatar este un mod de viata, nu doar un job; trebuie sa sacrifici totul: familia, sotia, prietenii, totul! […] Daca vrei sa fii bucatar, nu trebuie sa umbli dupa bani, ci dupa experienta!” 

Totodata, procesul de invatare nu se opreste niciodata: „A fi chef presupune o acumulare continua de cunostinte pentru toata viata! Un bucatar bun trebuie sa fie un manager desavarsit, cu abilitati extraordinare de a citi oamenii, de a-si da seama ce caracter au. Gatitul e partea cea mai usoara pentru un mare bucatar! Pe langa gatit, administrarea restaurantului este foarte importanta!”, spune maestrul Zoran Savić, iar noi, echipa Expressot Technology, suntem in asentimentul sau. De 20 de ani dezvoltam solutii software care faciliteaza administrarea afacerilor HoReCa.

Fish House este proiectul de suflet al lui Zoran si, in acelasi timp, al doilea sau camin, locul unde gateste si mananca la fel ca acasa, punand accent pe simplitate – „cel mai bun mod de abordare al gatitului”. Iar rezultatele se vad, se simt: „Incerc sa am cu fiecare client o relatie directa, incerc sa vad ce isi doreste si sa gatesc asa cum isi doreste” pentru ca „a avea un restaurant nu inseamna doar sa faci profit!  […] Motivatia zilnica pentru mine inseamna ca toti clientii, dar si cei din echipa mea sa fie multumiti.”

Mai multe despre Zoran puteti citi aici. Lectura placuta!