Interviu cu Vladimir Curnic – Chef VOVA, restaurant YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca


Bun gasit! Noul intervievat Restocracy este Vladimir Curnic alias Chef VOVA, Head Chef-ul restaurantului YOSHI Sushi & Teppanyaki Floreasca.

Originar din Republica Moldova, a absolvit, in 2003, scoala profesionala de bucatari din Chisinau si apoi a lucrat la restaurantul Nori din acelasi oras. Sosit in Bucuresti in 2008, Vladimir Curnic a contribuit la infiintarea restaurantului Maiko, pentru ca, in 2012, sa deschida mai intai un mic bistro (Itadaki sushi), care s-a transformat ulterior in actualul restaurant Yoshi.

Indragostit de traditia si de bucataria japoneze, Chef Vova le impartaseste si altora din cunostintele sale, predand pasionatilor „cursuri ce ii pot ajuta sa manance corect, sanatos si simplu”, dornic sa contribuie la „promovarea unui stil de viata corect si a unei alimentatii sanatoase”.

Care este, oare, calea sigura catre succes? „Un bucatar poate deveni mare in momentul in care nu isi impune limite si tinteste mereu catre noi cai de a descoperi metode prin care sa isi exprime creativitatea”, considera Chef Vova. Provocarile nu se opresc insa dupa ce atinge nivelul dorit: bucatarul trebuie „sa se reinventeze constant fara a ignora traditia si bazele meseriei. Sa construiasca o echipa puternica, activa, ce ii impartaseste, completeaza si respecta viziunea profesionala. Sa faca acelasi lucru mereu cu drag si responsabilitate, tinzand spre perfectiune, pentru tot restul vietii sale.” Aceleasi valori le impartasim si noi la Expressoft, dar in ceea ce priveste tehnologia software pentru HoReCa 🙂

Mai multe despre Chef Vova si bucataria japoneza va invitam sa aflati aici. Lectura placuta!