Interviu cu Takehiro Shimura​, Executive Chef Kanpai​ si Japanos


Intervievatul de astazi este Takehiro Shimura, Executive Chef al restaurantului Kanpai si al lantului Japanos din Bucuresti. De curand a fost premiat de Restocracy pentru „Cel mai bun ramen din Bucuresti in 2018” – un bun prilej sa descoperim mai multe despre el si despre gastronomia japoneza.

Originar din Japonia, Takehiro Shimura a deprins pasiunea pentru bucatarie de la bunici: „Ambii gateau cu placere si in bucataria lor totul era magic, totul pleca de la o poveste sau avea o poveste sau… urma sa devina o poveste. De la ei, in special de la bunica, am invatat ca in bucatarie totul este pasiune si ca a gati simplu, bazandu-te pe savoarea ingredientelor, este o arta.”

„Eu cred ca un mare bucatar se naste si de-a lungul vietii nu face altceva decat sa-si cizeleze calitatile si sa-si urmeze chemarea.” Iar dupa ce ajunge in top, provocarea este „sa-si pastreze standardele, entuziasmul si imaginatia”, spune Takehiro Shimura. Tocmai de aceea doreste sa le transmita colegilor nu doar cunostintele acumulate, ci si pasiunea pentru gatit: „Incerc sa-i invat pe cei care cu care lucrez sa se bucure cu adevarat de ceea ce fac. Daca iti place si esti multumit de munca ta, e greu de crezut ca ceva nu iese bine. […] Poate candva, voi deschide propria mea scoala de bucatarie in care sa predau bucuria de a gati”.

Va invitam sa-l cunoasteti mai bine pe Chef Takehiro Shimura parcurgand interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!