Interviu cu stele Michelin: Thomas Parnaud, Head Chef La Cave de Bucarest


Bun gasit! Intervievatul de astazi este Thomas Parnaud, Head Chef-ul restaurantului La Cave de Bucarest, care are un palmares impresionant, asezonat cu stele Michelin.

Francez de origine, s-a stabilit de curand in Romania, lucrand, in calitate de Head Chef, la restaurantul La Cave de Bucarest.

La numai 27 de ani, Chef Thomas Parnaud are deja un CV de exceptie: a studiat la Scoala Hoteliera din Perpignan, Franta si, in cei 14 ani de experienta, a colaborat cu bucatari renumiti, in restaurante cotate cu stele Michelin – din tara natala, dar si din Caraibe, precum L’Atelier Etoile de Joel Robuchon, Hotel Le Bristol Restaurant Epicure si Pavillon Ledoyen si Le Petit Pergolèse din Paris, Hotel Eden Rock din insula St Barthélémy, Atelier si La Table de Saint Crescent din Narbonne.

Totusi, Parnaud considera ca este abia inceputul, intrucat „in aceasta meserie se invata toata viata”. Se lasa condus de „Pasiune, Rigoare, Excelenta”, pe care se si straduieste sa le transpuna in fiecare farfurie, spre satisfactia celor care ii trec pragul: „Cel mai important este ca un client sa plece zambind, indiferent ce mananca la masa mea”.

Isi doreste sa colaboreze cu scolile hoteliere din Romania „pentru a transmite mon savoir-faire, deoarece, sa nu uitam, meseria de bucatar este, inainte de toate, o meserie de transmitere”.

Mai multe despre Thomas Parnaud si restaurantul La Cave de Bucarest puteti citi aici, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!