Interviu cu Sorin Barbu, patronul restaurantelor ALIOLI si La Finca Alioli


Iubitorii gastronomiei iberice din Bucuresti cunosc cu siguranta restaurantele Alioli si La Finca Alioli. Ei bine, despre arome spaniole aflam mai multe si din interviul Restocracy cu Sorin Barbu, proprietarul localurilor mai sus mentionate. Ole!

Absolvent al unei facultati de turism, Sorin Barbu a luat drumul Spaniei, unde a lucrat in domeniul ospitalitatii peste sapte ani. La intoarcerea in tara, a decis sa-si valorifice experienta dobandita in propriul restaurant si astfel a deschis, acum opt ani, Alioli, urmata de un bar de tapas in Centrul Vechi al Bucurestiului si apoi de La Finca. Anul acesta a deschis o pescarie in Pipera, cu peste importat direct din Spania si Portugalia, pentru a oferi clientilor romani aceleasi produse disponibile in Peninsula Iberica.

De altfel, aceasta este si gastronomia preferata a patronului Alioli, dintre toate bucatariile lumii. Apropo, stiati ca Spania este lider intr-un clasament mondial al celor mai bune si variate restaurante, avand cele mai multe localuri cu stele Michelin?

Pentru urmatorii ani, Barbu estimeaza ca se vor inchide numeroase restaurante si se va dezvolta segmentul street food, pentru ca oamenii cauta tot mai mult „o locatie unde sa fie atmosfera, mancare din diverse bucatarii nationale, dar si preturi mici!”. 

Indiferent de tendinta insa, unul dintre secrete este, cu siguranta, tehnologia menita sa eficientizeze operatiunile in bucatarie si in spatiul de servire din restaurant: „Avem nevoie de tehnologie, ne ajuta foarte mult!” Confirmam! Si noi, echipa Expressoft, dezvoltam de peste doua decenii solutii performante pentru HoReCa si ne bucuram ca tot mai multe restaurante aleg sa se modernizeze si sa tina pasul cu asteptarile consumatorilor.

Va invitam sa cititi interviul integral cu Sorin Barbu pe Restocracy.ro. Lectura placuta!