Interviu cu Radu Rughinis, patronul La Bottega del Tartufo si Pasterra


In atentia pasionatilor de trufe: Restocracy si Expressoft v-au pregatit un interviu delicios cu Radu Rughinis, unul dintre principalii furnizori de trufe din Romania si proprietarul Pasterra & La Bottega del Tartufo – un pasta bar, respectiv un magazin cu (produse din) trufe si alte delicatese.

Lucreaza in HoReCa din 1990, cand a plecat din Romania pentru a lucra intr-un restaurant de familie din strainatate, ajungand apoi sa conduca un alt restaurant detinut de aceeasi familie. Revenit in tara in 2004, Radu Rughinis s-a implicat in diverse proiecte (Bacania Veche, Cafeneaua Actorilor din Bucuresti, Casa Hirscher din Brasov), iar in 2016 a deschis La Bottega del Tartufo, unde ofera gurmanzilor delicatese care mai de care mai exclusiviste, majoritatea pe baza de trufe. Asa a inceput sa colaboreze cu asociatiile cautatorilor de trufe, ba chiar a elaborat Codul Etic al cautatorului de trufe, dar domeniul inca nu este legiferat.

In prezent, aprovizioneaza cu trufe mai multe restaurante – o adevarata provocare, dat fiind ca vorbim despre un produs de lux si perisabil. Considera ca magazinul sau, La Bottega del Tartufo, nu are insa concurenta, desi si-ar dori-o: „Cu cat concurenta e mai mare, calitatea creste. Concurenta mai acerba ajuta in dezvoltarea produselor si a oamenilor.”

E dornic sa ajute micii producatori locali sa dezvolte produse de calitate pentru a putea oferi consumatorilor mereu noi sortimente: „Consumatorul devine din ce in ce mai pretentios si cere serviciu si standarde de calitate. El va cauta, pe langa ospitalitate, gusturi si experiente noi. E activ!”

Va invitam sa-l descoperiti pe indelete pe Radu Rughinis in interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!