Interviu cu Radu Nedelcu – Restaurant Sardin: „Ma consider bucatar. Chef este un cuvant mare”


Invitatul Restocracy de astazi este Radu Nedelcu, Head Chef-ul restaurantului Sardin din Bucuresti.

S-a indragostit de bucatarie in Italia, unde a plecat la varsta majoratului si unde si-a petrecut jumatate din viata. Spune ca „bucataria a fost o intamplare”. Intamplarea de a descoperi pasiunea pentru gastronomie si emotia de a crea farfuria perfecta pentru oaspeti, am spune noi. A gatit si pentru Papa Benedict al XVI-lea, dar isi trateaza toti clientii cu aceeasi consideratie: „Suntem atenti cu toti cei care ne trec pragul, in egala masura. Imi place sa ii privesc, imi fac timp sa ies in sala si sa ii salut. Sa imparti cu prietenii bucuria mesei este un dar.”

In ianuarie 2017, Radu Nedelcu a deschis, in Bucuresti, restaurantul Sardin, unde isi propune sa ofere clientilor, zi de zi, mancare autentica, sanatoasa si savuroasa. Si se pare ca si reuseste, de vreme ce Sardin a primit, la doar cateva luni de la inaugurare, distinctia de recunoastere oficiala din partea L’Accademia Italiana della Cucina, pentru bucataria sa autentic italiana, ingredientele de origine controlata, autenticitatea retetelor si pentru sustinerea si promovarea valorilor gastronomiei italiene la Bucuresti.

Autodidact, Radu continua sa se documenteze si sa se perfectioneze, pastrandu-si pasiunea de la inceput. „Dupa 18 de ani in bucatarie, gatesc cu aceeasi placere in fiecare zi”. Totusi, intervievatul Restocracy declara cu modestie ca se considera „doar” bucatar: „Chef este un cuvant mare… Noi lucram si sa speram ca o sa avem iluminarea aceea care sa ne faca sa ramanem in memoria oamenilor. Dar sa fiu numit Chef nu este un obiectiv pentru mine”.

Mai multe despre Radu Nedelcu va invitam sa aflati din interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!