Interviu cu Mariana Nitu, Lady Chef al Ambasadei Portugaliei in Romania


Salut! In interviul de astazi v-o prezentam pe Mariana Nitu, Lady Chef-ul Excelentei Sale dl. Fernando Manuel de Jesus Teles Fazendeiro, Ambasadorul Portugaliei in Romania.

Originara din Bucuresti, Mariana Nitu a invatat sa gateasca de la bunica sa, apoi a urmat cursuri de bucatar si iata ca astazi numara 25 de ani de cariera gastronomica, toti in locatii diplomatice: 7 ani pentru diplomatii germani, iar apoi in cadrul Ambasadei Portugaliei, unde lucreaza si in prezent.

Mesele de protocol nu mai au secrete pentru Lady Chef Mariana Nitu: de-a lungul anilor, a gatit pentru toti sefii de misiuni diplomatice din Uniunea Europeana, pentru ambasadori si alti diplomati de rang inalt. De exemplu, in 2007, a gatit pentru intreaga presedintie a Uniunii Europene, cu ocazia evenimentelor organizate in acea perioada in Romania.

In ciuda experientei bogate, spune ca reteta pentru a deveni un bucatar de succes nu implica neaparat „un anumit numar de ani, dar, cand faci cu pasiune si devotament aceasta meserie, si ai cunostintele de baza, te poti juca cu ele cum doresti.”

Performanta se cultiva insa continuu:Eu simt permanent provocarea, pentru ca vreau sa arat cat mai mult din ceea ce stiu, pentru a fi multumit cel care consuma preparatele mele […] Imi place gastronomia si sunt meticuloasa, perfectionista si imi place frumosul. Cand mananci, mananci, in primul rand, cu ochii si abia apoi cu mirosul si cu gustul.”

Va invitam sa o cunoasteti mai bine pe Mariana Nitu citind interviul de aici. Lectura placuta!