Interviu cu Ilie Risnoveanu, manager F&B al Sheraton Bucharest Hotel


Intervievatul Restocracy de astazi este Ilie Risnoveanu, Managerul F&B al Sheraton Bucharest Hotel.

Absolvent al Facultatii de Studii Economice din Brasov, Ilie Risnoveanu are o bogata experienta profesionala, cu peste 23 de ani in industria ospitalitatii, indeosebi pe segmentul food & beverage. A lucrat mult in strainatate si mai ales in SUA, 11 ani petrecandu-i pe vasele de croaziera ale companiilor Carnival Cruises si Celebrity Cruises.

In prezent, la varsta de 45 de ani, Ilie Risnoveanu este managerul F&B al Sheraton Bucharest Hotel, unde, pe langa calitatea constanta, de 5 stele, a preparatelor si a serviciilor oferite in restaurantele hotelului (Benihana, Avalon, Centro Cakes si Centro Bar), pune mare accent pe competentele si performanta echipei: „Sheraton are un sistem de training & development […] facem multe traininguri. Cu cat vom avea oameni mai bine pregatiti, cu atat vom avea servicii mai bune. Chiar daca, la un anumit moment, oamenii vor pleca de la noi, putem spune cu mana pe inima ca cei pregatiti de noi sunt oameni seriosi si ne mandrim cu ei si duc mai departe numele nostru, cu o carte de vizita solida”.

Pentru viitor estimeaza schimbari majore pe piata de fast food: „Romania este o piata buna a francizelor si partea aceasta sunt sigur ca se va dezvolta in urmatorii 5-10 ani”. In schimb, nu crede ca vom avea in curand un restaurant cu stea Michelin „pentru ca nu avem consistenta sa ajungem acolo”.

Se asteapta insa (ca si noi) la o influenta „masiva” a tehnologiei: „Tehnologia influenteaza in ziua de azi enorm de mult businessurile de restaurante, dar si cele de hoteluri”. O tendinta pe care suntem mandri si onorati sa o sustinem, prin solutiile software Expressoft – tehnologie cloud pentru eficienta maxima in HoReCa!

Mai multe despre Ilie Risnoveanu puteti citi pe Restocracy.ro, aici. Lectura placuta!