Interviu cu Gustavo Hernandez, chef si actionar al restaurantului uruguayan La Estancia


Interviul Restocracy de astazi va invita sa descoperiti aromele uruguayene. Doamnelor si domnilor, vi-l prezentam pe Gustavo Hernandez, co-proprietar si chef al restaurantului La Estancia din Bucuresti.

Provenind din capitala Uruguayului, Montevideo, dintr-o familie cu traditie in domeniul HoReCa, Gustavo Hernandez a colaborat, de-a lungul anilor, cu chefi de renume mondial si a detinut mai multe restaurante.

Cu sase ani in urma, isi deschidea un restaurant in Piata Mare din Sibiu. Totusi, a ales sa se stabileasca la Bucuresti: in iulie 2017, a inaugurat restaurantul La Estancia, singurul local cu specific uruguayan din Capitala, unde isi propune sa ofere clientilor gustul autentic al carnii de vita preparate in stil traditional uruguayan, pe grill cu lemne.

Stiati ca Uruguayul ocupa primul loc in lume atat la export, cat si la consumul de carne de vita? Renumele carnii de vita din Uruguay se datoreaza faptului ca animalele sunt crescute pe pajisti mari, hranindu-se exclusiv cu iarba. In plus, exista un adevarat cult pentru modalitatea de preparare la grill cu lemne, ceea ce confera preparatelor un gust inconfundabil. „In Uruguay si un copil de 8 ani stie sa faca un gratar!”, declara chef Hernandez.

Strategia restaurantului pentru a ramane competitiv? „La 4-5 luni schimbam meniul si atunci trebuie sa fim mereu pregatiti, iar echipa nu intra niciodata intr-o rutina de a gati mereu aceleasi preparate. Totul este dinamic, iar ei trebuie sa fie mereu pregatiti pentru o noua provocare, iar eu le pun la dispozitie acest mediu in care pot creste.”

Mai multe despre Gustavo Hernandez si restaurantul La Estancia va invitam sa aflati de aici. Lectura placuta!