Interviu cu Eugen Tudosie, manager Mesogios Seafood Primaverii: „Tehnologia in bucatarie, must have”


Salut! In interviul de astazi avem prilejul sa-l descoperim pe Eugen Tudosie, managerul „Mesogios Seafood Primaverii”, care a acordat echipei Restocracy un captivant interviu despre tendintele in HoReCa.

La numai 38 de ani, are deja 18 ani de experienta in domeniul ospitalitatii. A lucrat in mai multe restaurante renumite, inclusiv pe vase de croaziera, unde a colaborat cu chefi celebri, iar in prezent conduce echipa „Mesogios” Primaverii, unul dintre cele mai apreciate localuri specializate in peste si fructe de mare, din Bucuresti.

Dintre toate bucatariile lumii, Eugen Tudosie o admira o ardoare pe cea japoneza, de la care considera ca ar fi multe de invatat. „Avem chefi priceputi si dispusi sa duca o bucatarie romaneasca catre un fine dining bine pozitionat in piata”. Paradoxal insa, in Romania „nu investim in oameni, dar avem pretentii ca serviciile sa fie la „high standards”. Un sistem educational bine pus la punct ne va ajuta in viitor prin formarea, scolarizarea celor ce doresc si aleg sa faca aceasta meserie de placere, nefiind fortati de lipsa joburilor de pe piata muncii. Daca nu schimbam mentalitatea celui ce instruieste si formeaza omul ce presteaza servicii catre consumator, nu cred ca vom excela in viitor cu servicii bune in restaurante.” Iata de ce, la Mesogios, pune accent pe perfectionarea si motivarea personalului prin traininguri specializate si un program de fidelizare a celor mai buni angajati: „Investim in oameni, caci este cel mai important aspect din industria ospitaliera si, ca strateg pe piata restaurantelor, doar asa poti dezvolta un business”.

In urmatorii ani, se asteapta la o extindere a micilor „businessuri pe roti” (food trucks) si crede ca vor aparea noi trenduri in domeniu. „Consumatorul isi schimba preferintele de la an la an si probabil ca cei ce nu vor putea tine pasul cu schimbarea vor fi nevoiti sa puna lacat. […] Sper intr-o tehnologizare rapida a locatiilor ce vor fi deschise in viitor si nu numai. Mai important este ca proprietarii de restaurante sa inteleaga ca aducerea tehnologiei intr-o bucatarie a devenit un „must have” intr-un business, ce ajuta in egala masura angajatii, cat si clientul care doreste o experienta culinara”. Apropo, voi stiti cum va poate ajuta tehnologia software sa aveti o afacere profitabila in HoReCa?

Despre Eugen Tudosie si Mesogios puteti afla mai multe din interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!