Interviu cu Domenico Bellantoni, Cheful restaurantului Belli Siciliani


Bun gasit! De Domenico Bellantoni probabil ati auzit deja, daca va place mancarea italieneasca. Iar daca nu stiti, va spunem noi: este patron si chef al restaurantului Belli Siciliani, restaurant cu specific sicilian aflat pe strada Matasari din Bucuresti.

Domenico Bellantoni a cladit localul si afacerea de la zero, aducand totul din Sicilia natala, si este sustinut atat de fratii bucatari, verii furnizori, cat mai ales de sotia sa, Amalia, care se ocupa de managementul restaurantului. „Provenind dintr-o familie cu 6 frati, tot ce stiu am invatat de la parintii, fratii si surorile mai mari. Familia noastra este formata toata din bucatari, pana si cel mai mic fiu al meu de 4 ani isi face singur pizza”, marturiseste Domenico Bellantoni.

Convins ca „un mare bucatar este, de fapt, un servitor umil care iti satisface papilele gustative”, Domenico isi investeste priceperea si pasiunea in fiecare preparat, in fiecare farfurie oferita clientilor. Savoarea si, implicit, succesul localului se bazeaza, in primul rand, pe materia prima, desigur: „Secretul unei bucatarii sanatoase sunt ingredientele si produsele proaspete. Noi aducem toate ingredientele din Sicilia, iar toate branzeturile le producem noi, la fabrica noastra de mozzarella” – un proiect nou, in Bucuresti, unde familia Bellantoni produce lactate proaspete si maturate din lapte romanesc, dar cu mana de lucru si celelalte ingrediente din Italia.

In plus, „tot personalul face parte din familie, deci toata lumea se pliaza in functie de nevoie”.
Nu in ultimul rand, si tehnologia este importanta: „In zilele noastre internetul gestioneaza tot”. Si noi consideram la fel, maestre: solutiile cloud sunt viitorul in HoReCa (si nu numai)!

Click sa cititi mai multe despre Domenico Bellantoni si restaurantul sau, Belli Siciliani, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!