Interviu cu Dani Prodan, Head Cheful restaurantului Sardin


Cand principalul ingredient al bucatelor este pasiunea, se simte si in gustul din farfurie. Asa considera Dani Prodan, Head Cheful restaurantului Sardin si protagonistul interviului Restocracy de astazi.

Originar dintr-o familie de „carciumari”, Dan Prodan a urmat tot calea HoReCa: din cei 36 de ani de viata, 16 i-a petrecut in bucatarie. A urmat cursuri de specializare in Romania si in Italia, la Venetia, unde a experimentat tehnici gastronomice noi. Cel care i-a insuflat pasiunea pentru bucataria moderna a fost chef Florin Dumitrescu, alaturi de care a gatit si la evenimente private (unele, chiar si cu 800 de invitati). A lucrat in restaurante de 4 si 5 stele, iar in prezent este bucatarul-sef al restaurantului Sardin, un loc cu care se mandreste „pentru ca se folosesc ingrediente de calitate, preparatele sunt 100% pregatite de noi, fiecare farfurie are in spate zile de munca; am format aici o echipa, unita de pasiunea pentru gatit.”

Convins ca sanatatea incepe din farfurie, Dani Prodan promoveaza o alimentatie echilibrata, fiind un mare fan al bucatariei mediteraneene. Si tocmai pentru ca in tara noastra se gateste sanatos Romania are cea mai redusa rata a obezitatii din toate tarile Uniunii Europene, considera bucatarul.

Secretul reusitei sale profesionale? „Toate mesele le tratez cu aceeasi importanta, toti oaspetii sunt speciali. […] Trebuie sa iti adaptezi stilul in care gatesti la publicul pentru care gatesti. Apoi, este foarte important sa transmiti echipei pasiunea si tainele bucatariei si, nu in ultimul rand, sa evoluezi; intotdeauna se poate mai mult”, spune head cheful Sardin.

Mandru de echipa sa si de preparatele care le ies din mana, Dani crede ca a fi un mare bucatar nu depinde de varsta sau de timpul petrecut in bucatarie, ci „doar de pasiunea si calitatea oamenilor din jurul tau. In prezent am in echipa un Chef de partie, foarte tanar, pe care nu l-as schimba cu un bucatar cu experienta.”

Iar pasiunea sa pentru bucatarie pare a fi contagioasa, transmitandu-se mai departe nu doar la munca, dar si in familie: „chiar fetita mea de 7 ani a inceput sa gateasca”.

Va invitam sa-l cunoasteti mai bine pe Dani Prodan din interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!