Interviu cu Chef Samuel Le Torriellec, Head Chef-ul restaurantului L’Atelier


Astazi va prezentam un interviu cu Chef Samuel Le Torriellec, Head Chef-ul restaurantului L’Atelier – l’art culinaire din cadrul Epoque Hotel Bucharest.

De origine francez, Chef Samuel Le Torriellec are o cariera de peste 28 de ani, experienta sa incluzand colaborarea cu un restaurant celebru din Paris (Le Tour d’Argint, cu 3 stele Michelin). Totusi, declara ca nu aceste distinctii sunt esentiale pentru un bucatar, ci sa „traduca” prin mancare ce are in interior. „Placerea mea este sa le aduc placere celorlalti”.

Stabilit de zece ani in Romania, Chef Samuel Le Torriellec este, in prezent, Head Chef-ul restaurantului L’Atelier din cadrul hotelului Epoque din Bucuresti, dar si unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din Romania, in special datorita rolului de jurat din emisiunea TV „Master Chef”.

Pentru a deveni un mare bucatar in Romania este nevoie de 10 ani, iar pentru nivelul din Franta, 20 de ani, considera Chef Samuel Le Torriellec. „Diferenta de nivel gastronomic este si din cauza faptului ca nu sunt scoli in Romania, iar acest lucru este un mare minus.” Exista insa si mult potential in randul angajatilor tineri, chef-ul il observa zilnic la viitorii bucatari din echipa L’Atelier: „Au tehnica, dar vor acumula si mai mult pentru ca gandesc bine, acest lucru este cel mai important! Si sunt mereu concentrati si determinati! Sunt foarte destepti pentru varsta lor!”

Mai multe despre Chef Samuel Le Torriellec puteti citi aici. Lectura placuta!