Interviu cu Catalin Petrescu – chef al restaurantelor Nuba si Argentine Steak & Sushi


Bun gasit! Intervievatul Restocracy de astazi este Chef Catalin Petrescu, de la restaurantele Nuba si Argentine Steak & Sushi.

Lucreaza in domeniul gastronomic inca din 1996, avand experienta deopotriva in tara si in strainatate. Intre anii 2004-2010, Chef Catalin Petrescu s-a perfectionat la un restaurant norvegian foarte bine cotat, cu specific asiatic contemporan, iar experienta de acolo i-a schimbat perspectiva despre gatit.

Intors in tara, s-a dedicat aproape exclusiv bucatariei asiatice contemporane, iar in prezent este Executive Chef-ul restaurantului Argentine Steak & Sushi (de sase ani) si al lantului Nuba inca de la deschidere, acum trei ani. La Gala HoReCa Awards 2017, Nuba Cafe a obtinut locul al III-lea la categoria “Cel mai bun restaurant nou deschis”. Toate restaurantele din lantul Nuba utilizeaza solutii software Expressoft si suntem mandri sa le sustinem, zi de zi, prin solutiile noastre!

Pasionat de bucataria asiatica, Chef Catalin Petrescu considera ca ora exacta in bucatarie a dat-o si o da in continuare China, a carei gastronomie dateaza de 2000 de ani.

Cat despre reteta de succes in acest domeniu, „conteaza cat de pasionat esti si cat de mult iubesti meseria […] Ajungi mare bucatar in momentul in care vezi ca ai realizat ceva. Si nu ma refer la a face 2-3 workshopuri sau cateva interviuri, ci in momentul in care ai luat un restaurant de la zero, cel putin unul, si sa il faci de top, de renume. Atunci poti spune ca ai ajuns un bucatar mare”, declara intervievatul.

Mai multe despre Chef Catalin Petrescu va invitam sa cititi in interviul integral, pe Restocracy.ro. Lectura placuta!