Interviu cu Ashlie Dias, Executive Chef al Sheraton Bucharest Hotel


Interviul Restocracy de astazi ii este dedicat lui Ashlie Dias, Executive Chef al Sheraton Bucharest Hotel.

Cu o experienta de peste 18 ani in calitate de Executive Chef, Ashlie Dias este unul dintre cei mai importanti bucatari  care lucreaza in tara noastra.

Originar din India, a invatat sa gateasca mai intai de la mama sa, care nu era bucatar profesionist, dar gatea pentru familie „cea mai buna mancare”, spune Ashlie. „Si am invatat multe de la ea, dar nu si-a dorit niciodata sa fiu un bucatar.” Mai tarziu, avea sa studieze arta culinara atat in tara natala, cat si in SUA, unde a absolvit Culinary Institute of America. Apoi, a lucrat circa 14 ani pe vase de croaziera, unde a avut prilejul sa serveasca pana la 3000 de persoane la acelasi eveniment. Din 2010 pana la inceputul anului 2017, a fost Executive Chef al Hotelului Crowne Plaza din Bucuresti, iar in mai 2017 s-a alaturat echipei Hotelului Sheraton, unde conduce restaurantele Benihana, Avalon, Centro Cakes si Centro Bar.

Considera ca cea mai mare provocare profesionala este sa oferi zilnic acelasi standard ridicat de calitate a produselor si serviciilor si sa-l imbunatatesti continuu: „Pentru mine, intotdeauna exista ceva mai mult de asimilat, nu se poate spune ca am atins un nivel si ca de la acel nivel nu mai exista nimic nou de invatat. […]  Intotdeauna vreau sa cunosc mai mult. Cat de bun sunt doar preparatul meu poate spune!”

In ceea ce priveste educarea clientelei, functioneaza pana intr-un punct. „Daca il depasesti, atunci nu iti mai educi clientii, ci ii critici. Educatia se face la scoala, iar noi nu ne luam responsabilitatea de a educa pe toata lumea, pentru ca nu este treaba noastra. […] Businessul nostru este de a servi oamenii, pentru ca ne aflam in industria ospitalitatii, nu in industria educatiei, si ne servim oaspetii asa cum doresc ei sa fie serviti. Servim nevoile clientilor. Daca nu poti face acest lucru, atunci trebuie sa inchizi magazinul si sa pleci acasa!”, spune Ashlie Dias.

Mai multe despre Chef Ashlie Dias va invitam sa cititi pe Restocracy.ro, aici. Lectura placuta!