Interviu cu Amalia Bellantoni, co-proprietar si manager Belli Siciliani


Bun gasit! Intervievata Restocracy de astazi este Amalia Bellantoni, co-proprietar si manager al restaurantului Belli Siciliani​.

Daca nu ati vizitat inca Sicilia, dar ati vrea sa simtiti macar putin din farmecul ei, sa gustati din aroma locala, trebuie negresit sa popositi pe strada Matasari din Bucuresti, la „Belli Siciliani” – restaurant traditional sicilian, cu laborator si cofetarie tipic siciliene.

Aici, in locul de suflet creat de sotii Amalia si Domenico Bellantoni, totul este sicilian, incepand cu ambianta, pana la, desigur, metodele de preparare, precum si ingredientele aduse integral din insula natala a lui Domenico: „Facem totul in laboratorul nostru si nu folosim conservanti”, spune cu mandrie managerul localului, Amalia.

Specializat in paste, peste si fructe de mare proaspete, dar si celebrele deserturi cannolo siciliano, cassata siciliana, arancino siciliano, restaurantul a castigat titlul de „Bucatari Ambasadori ai Siciliei in Lume”, fiind premiat la Expo Milano 2015 de catre Regiunea Siciliana insasi. De asemenea, Belli Siciliani a reprezentat Romania la Sicily For Expo 2015.

„Locatia noastra atrage prin simplicitatea bucatariei si autenticitatea gustului… si atmosfera de casa si de familie”, declara Amalia Bellantoni, care planuieste sa inaugureze curand o crama cu vinuri exclusiv din Sicilia si un magazin cu produse semipreparate specifice.

Daca v-am facut curiosi, click sa aflati mai multe din interviul integral pe Restocracy.ro. Lectura placuta!