Interviu cu Alex Petricean alias D’Artagnan, Head Chef MAIZE


Salut! Astazi va prezentam un interviu cu Alex Petricean (D’Artagnan), Head Chef-ul restaurantului MAIZE farm to table din Bucuresti.

Pe Alex Petricean alias D’Artagnan poate ca vi-l amintiti din emisiunea culinara Masterchef. Dar cine este Alex, oare? Iata cateva informatii despre el:

A lucrat aproximativ doi ani in noua dintre cele mai bune restaurante ale lumii (top 50), cu doua sau trei stele Michelin, iar din 2017 este Head Chef-ul restaurantului Maize, un nou concept „farm to table” ce-si propune sa ofere clientilor preparate cu ingrediente de sezon, de la producatori locali. „Nu am ingrediente favorite sau preparate preferate. Imi place sa lucrez cu ce imi pune la dispozitie sezonul. Cu ce e cel mai proaspat, mai autohton si mai lucrat cu pasiune. Pentru mine, ingredientul este provocarea suprema. El imi da probleme si teme pentru acasa. […] Nu imi pun niciodata bariere. Cand ai favoriti iti este inchisa perspectiva.”

Ii place sa improvizeze si sa-si seteze provocari: „Sunt un amator al ciudateniilor culinare. Imi place sa experimentez ca apoi sa inteleg ce e bun, ce merge impreuna si ce nu”.

Inca indragostit de gusturile copilariei, Alex considera ca, in Romania, din pacate, „apreciem mai mult ce vine din afara decat de ce avem pe meleagurile noastre”. Tocmai de aceea isi propune sa implementeze la Maize un program de training permanent, cu vizite la producatori, fermieri, distribuitori si specialisti in domeniu, sustinand astfel gastronomia autohtona.

Mai multe despre Alex Petricean / D’Artagnan puteti citi pe Restocracy.ro. Pe curand!