Dialog cu Marcelus Suciu, CEO al grupului Marty Restaurants


Bun gasit! Astazi avem prilejul de a-l cunoaste pe Marcelus Suciu, CEO al grupului Marty.

In adolescenta a descoperit cultura americana, avand prilejul sa studieze si sa lucreze in SUA timp de opt ani. A absolvit cursurile De Anza College si San Jose State University, apoi a revenit in tara si s-a avantat in industria nationala HoReCa, deschizand primul restaurant in anul 2000. Astazi, la 41 de ani, conduce grupul Marty, ce include Marty Restaurants (cel mai mare lant de restaurante din Cluj-Napoca), Marty Events, Prajitoria de Cafea Olivo, Olivo Caffe & Bistro si Bujole Bistro – un total de noua unitati si alte doua in pregatire, precum si planuri ambitioase: extindere nationala, locatii noi, brand-uri si concepte noi.

Considera activitatea sa in HoReCa o extensie a propriilor valori. Iata de ce, in contextul crizei cronice de personal specializat, pentru a contribui la formarea tinerelor generatii de ospatari, barmani si manageri de restaurant, antreprenorul a creat o academie culinara, o scoala de barista si una de managementul ospitalitatii.

„Vor intra pe piata jucatori mari internationali, mari holdinguri de ospitalitate […] Le va fi mai dificil operatorilor mai mici sau cu o singura locatie sa supravietuiasca, fara un concept bine definit si adaptat la schimbarile pietei”, estimeaza antreprenorul.

Totodata, este convins ca tehnologia va influenta „dramatic” industria ospitalitatii: „De la marcare la interactiunea digitala cu meniul, posibilitatea de feedback instantaneu, rezervare personalizata, previzualizare 360 a produselor, 3D sau chiar holograme. Dar vor supravietui doar conceptele care vor folosi tehnologia ca o platforma, ca o unealta in a stabili o legatura emotionala cu clientii lor. Pana la urma, suntem fiinte emotionale, nu digitale.”

Mai multe despre Marcelus Suciu va invitam sa aflati din interviul realizat de Restocracy, cu sprijinul Expressoft. Lectura placuta!