Dialog cu Chef Cezar Munteanu: „Sunt si voi fi acolo cand este nevoie de mine”


Intervievatul Restocracy de astazi este Chef Cezar Munteanu, fondatorul restaurantului Cézanne, al companiei Chef Cezar Munteanu Consulting si al Asociatiei Chef Cezar.

Pasionat de mic de bucatarie, Cezar Munteanu a absolvit Colegiul de Turism din Mangalia si Scoala tehnica de Arta Culinara din Constanta. In anii ’90 a avut primul schimb de experienta, la Ecole de Cuisine Grenoble, unde a invatat sa lucreze cu ingrediente mai sofisticate, precum trufe si foie gras. Vreme de 15 ani a fost bucatar-sef in cadrul ambasadelor Romaniei, experienta care a reprezentat o rampa de lansare pentru cariera sa. Astfel a intalnit vedete, presedinti, artisti, sportivi etc., desi gateste mereu cu aceeasi bucurie, considerandu-si vedete toti oaspetii.

In cele trei decenii de munca in bucatarie, a urmat numeroase traininguri si cursuri de specializare, in tara si peste hotare (Italia, Austria, SUA), a colaborat cu multi chefi, straini si romani, a participat la concursuri nationale si internationale. In 2015 a obtinut titlul de Maestru in Arta Culinara (Master Chef in Culinary Arts), conform normelor WACS. In 2010 a fondat Asociatia Chef Cezar, in cadrul careia desfasoara diverse proiecte utile pentru societate, precum Taberele Gastronomice, Slow Food International, programul „Sanatatea incepe din Farfurie”, „Sarbatorile sunt pentru toti” sau programul „Fii Chef pe propriul destin”, derulat impreuna cu Asociatia pentru Drepturile Omului, in care a oferit gratuit pregatire unor tineri dintr-un centru de plasament social, ajutandu-i sa devina bucatari.

„Cred ca bucatarii sunt responsabili pentru multe lucruri in societate, nu doar partea de alimentatie sanatoasa. […] Cand ajungi sus, trebuie sa stii sa destainui din tainele acestei meserii. Nu ii lasa pe altii sa fure meserie, invata-i! […] Societatea are nevoie de schimbare! Daca nu pornim la nivel micro, nu avem cum sa devenim macro. […] Sunt si voi fi acolo cand este nevoie de mine. Am spus prezent de fiecare data”, spune Chef Cezar Munteanu.

Mai multe despre dumnealui va invitam sa cititi in interviul integral, pe Restocracy.ro.