Cum va ajuta un sistem POS sa evitati fraudele?


Aprovizionare, stocuri, gestiune, management personal, vanzari, evidenta, rapoarte… Si cate altele nu mai implica, astazi, administrarea unei afaceri in horeca sau in retail! Ultimul lucru care i-ar mai lipsi unui manager ar fi sa se confrunte cu fraude. Si, totusi, nu putine sunt cazurile in care apar si astfel de situatii, mai cu seama acolo unde practica “traditionala” a favorizat atitudini de genul “Merge si asa!”, avand drept rezultat formarea unor obiceiuri greu de corectat. Noroc ca exista leac si pentru asta! Cum le puteti preveni? Iata o solutie simpla care, odata implementata, v-ar putea scuti de multe pierderi, deopotriva in bani, timp si nervi: sistemul POS.

De ce POS? De ce acum?

Tocmai pentru ca stim ce volum de munca si ce resurse materiale si umane implica o afacere in horeca sau in comert si cat de utile, ba chiar indispensabile au devenit tehnologiile moderne pentru un management eficient, ne ambitionam de circa doua decenii sa dezvoltam si sa furnizam solutii software si hardware care raspund celor mai presante nevoi ale managerilor din industria ospitalităţii: restaurante, hoteluri, magazine, cantine, cafenele, baruri, cluburi, cofetării, firme de catering, retail, patiserii, saloane de înfrumuseţare, săli de fitness etc.

Si iata-ne ajunsi deja la peste 15.000 de licenţe instalate, semn ca piata din Romania are cu adevarat nevoie de solutii performante si este tot mai dornica sa-si imbunatateasca procedurile si sa se adapteze la cerintele viitorului astfel incat sa-si poata multumi pe deplin clientii si sa aiba succes pe termen lung.

POS-ul nostru cel de toate zilele

Desi comertul este o activitate milenara, timpul s-a scurs cu folos si progresul tehnologic n-a ocolit acest domeniu, ajutand retailerii sa se dezvolte pe masura ambitiei lor. Asemenea se intampla si in industria ospitalitatii. Astazi, o solutie software performanta va poate asista in realizarea tuturor functiilor de management, respectiv planificare, organizare, conducere si control. Iata cum, concret:

  • Toate vanzarile din unitate sunt automat inregistrate in sistem; implicit, indiferent de forma de plata aleasa de client (numerar, prin card sau cu tichete de masa), apar pe bonuri fiscale si in rapoarte. Marfa este automat scazuta din stoc, gestiunea este clara, comenzile preluate de chelneri sunt transmise catre sectii (bucatarie, bar etc.), unde se printeaza bonuri distincte pentru fiecare comanda, in scopul monitorizarii pana la livrarea comenzii. Practic, intregul flux de actiuni pe care le intreprind clientul si respectiv vanzatorul / chelnerul in magazin sau restaurant se reflecta si in platforma software. O astfel de evidenta exacta previne si descurajeaza fraudele si asigura o baza solida de probe privind conformitatea cu legea, in eventualitatea unui control;
  • Accesul la solutia software POS este securizat, pe baza de parola sau card de acces, si se pot seta diverse drepturi de acces pentru operatorii autorizati sa utilizeze sistemul;
  • Sistemul software POS este compatibil si cu alte aplicatii necesare in derularea afacerii, in functie de profilul si nevoile unitatii respective. De exemplu, cu aplicatia de gestiune, solutia pentru planificarea si managementul evenimentelor, dispozitivele mobile de marcaj, registrul de casa electronic ori asa-zisul kitchen screen, adica ecranul din bucataria restaurantului unde se pot vizualiza comenzile si statusul acestora;
  • Sistemul POS se sincronizeaza cu modulul CRM ce va permite sa gestionati baza de date de clienti si sa implementati diverse programe de fidelizare (carduri de fidelizare, puncte bonus, promotii targetate, oferte tip happy hour etc.);
  • Operatiunile se realizeaza intotdeauna conform legislatiei fiscale, solutia software avand in prealabil implementate eventualele modificari dispuse de autoritati – cum a fost, de pilda, modificarea recenta a cotei TVA de 9% pentru alimente. Si nu va temeti! Aceste operatiuni de modificare a cotei TVA in sistem se realizeaza cat ati zice… “POS”;
  • Una dintre facilitatile cele mai apreciate de manageri, deopotriva in retail si in horeca, sunt rapoartele pe care le ofera expressoft myPOS. Complexe si, in acelasi timp, foarte usor de folosit, rapoartele va permit sa obtineti in timp real informatiile care va intereseaza: incasari pe forme de plata, pe categorii de produse, pe client, pe centre de venit, numar de tranzactii si produse anulate pe operatori, incasari/ora, clienti/ora, X Produse Gestiuni, Arhiva Z.

Si iata cum un instrument software special conceput si adaptat la necesitatile afacerii dvs. va poate ajuta nu doar sa va organizati mai bine intreaga activitate, ci si sa puteti preveni fraudele printr-un control eficient si sa luati decizii corecte, informate, care sa va permita o strategie de dezvoltare pe termen lung.

Mai multe probleme, o singura solutie

De cate ori nu v-ati dorit instrumente simple, usor de folosit si care sa raspunda, pe cat posibil, mai multor necesitati? Ei bine, un sistem POS este raspunsul!

Evidenta exacta si accesul securizat asigura o utilizare optima si posibilitatea unui control eficient al angajatilor, astfel incat riscul de fraude in cadrul personalului scade semnificativ.

Se schimba (iar) legislatia privind cota TVA? Nicio grija! Si in programul expressoft pe care il utilizati se modifica foarte usor, asigurandu-va o implementare facila a noilor reglementari fiscale, astfel incat sa va desfasurati activitatea in deplina legalitate, fara riscul de a incasa amenzi de la organele de control ale statului.

Curiosi sa-l incercati si voi? Contactati-ne pentru a testa varianta demo!