Cum sa atragi mai multi clienti


Daca reclama este sufletul comertului, programele de fidelizare sunt chiar motorul acestuia, am zice noi. Ce sunt aceste programe, de ce si cum le puteti folosi in beneficiul vostru va invitam sa aflati din materialul de mai jos.

Ce sunt programele de fidelizare?

Orice sistem prin care oferiti recompense clientilor fideli pentru cumparaturile facute si, implicit, ii incurajati sa revina, reprezinta un program de fidelizare. Puncte bonus, carduri de fidelitate, vouchere, cupoane cadou, promotii – iata cateva posibile metode prin care va puteti fideliza clientii care va calca pragul pentru a le multumi pentru cumparaturi si pentru a le oferi motive sa revina.

Stiati ca… ?*

  • O afacere investeste de 5-10 ori mai mult pentru a atrage un client nou decat pentru a vinde unui client deja existent.
  • Clientii fideli cheltuiesc, in medie, cu pana la 67% mai mult decat un client nou.
  • 65% dintre companii au implementat deja un program de fidelizare.

 *Sursa

In prezent, programele de fidelizare sunt utilizate in restaurante, baruri, cluburi, cafenele, magazine de orice tip, centre spa, saloane infrumusetare, farmacii, centre medicale etc. Daca administrati orice astfel de unitate si nu numai, puteti implementa cu usurinta un sistem de fidelizare prin solutia software pentru gestiune si vanzare pe care o folositi. Solutiile moderne, de ultima generatie, precum cele din suita Expressoft, au integrate functii de fidelizare si, totodata, sunt conectate la baza de date de clienti, ajutandu-va astfel sa aveti laolalta tot ce va trebuie in activitatea cotidiana: asistenta in vanzare, gestiunea, evidenta privind clientii si programul de fidelizare, rapoartele etc.

Pentru a obtine rezultatele scontate, va recomandam o abordare clar structurata, din 5 pasi:

  1. Daca ati ajuns la concluzia ca aveti nevoie sa implementati un program de fidelizare, cel mai probabil aveti deja clienti fideli pe care doriti sa-i tineti aproape. Ganditi-va la preferintele acestora si ce i-ar stimula sa revina constant si chiar sa aduca alti clienti.
  2. O planificare atenta este esentiala pentru succesul programului. Deci, acordati-va ragazul necesar pentru a gandi si concepe o metoda de fidelizare potrivita pentru dvs. Puteti emite carduri de fidelitate care sa asigure beneficiarilor anumite discounturi ori sa stabiliti un numar de puncte bonus in functie de sumele cheltuite de clienti, urmand ca acestia sa le poata valorifica la cumparaturile ulterioare.
  3. Stabiliti, de asemenea, modul de implementare a programului, urmand parcursul firesc al unei achizitii obisnuite in unitatea dvs. Asigurati-va ca programul se deruleaza dupa principii clare, usor de inteles pentru clienti si de aplicat de catre angajati. Concret: cum obtine clientul “instrumentul” de fidelizare si cum ar valorifica beneficiile oferite? Si ce trebuie sa faca personalul pentru a lansa si derula programul respectiv?
  4. Dupa cum, probabil, v-ati si dat seama deja, o evidenta corecta a datelor este esentiala pentru succesul programului. Exista insa solutii si este mai simplu decat credeti: aveti nevoie de o baza de date cu clientii si de o solutie de gestiune si vanzare care sa va faciliteze evidenta si acordarea beneficiilor catre cumparatori: expressoft myCheck Retail pentru magazine, respectiv  expressoft myCheck Table Service pentru servire a la carte si expressoft myCheck Quick Service pentru unitati fast-food si cu livrare la domiciliu. Odata construita aceasta baza de date, vor aparea si rezultatele, pe termen lung: veti putea crea nenumarate oferte speciale pentru clientii fideli si veti putea consolida relatia cu acestia prin newslettere sau mesaje SMS personalizate.
  5. Cum stiti daca merita sa derulati programe de fidelizare? Verificati rezultatele generate de acestea: cati clienti au beneficiat de program, ce discounturi s-au oferit, cu ce procent au crescut vanzarile – iata doar cateva date esentiale pentru o analiza elocventa. Din fericire, daca folositi o solutie care este corelata cu baza de date de clienti si are integrate functii de fidelizare (de ex., puncte bonus), precum cele din suita Expressoft, este foarte simplu sa aflati raspunsurile: solutia insasi va livreaza “pe tava” toate informatiile de care aveti nevoie.

Asadar, cat de utile va sunt, cu adevarat, programele de fidelizare? Din experienta noastra de peste un deceniu, noi stim deja ca un astfel de program, daca e bine conceput si implementat, poate aduce rezultate peste asteptari.

Va invitam sa va convingeti!

Contactati echipa Expressoft pentru a afla mai multe!