Ce beneficii aduce Cloud Computing


Chiar si pentru afacerile mici, a tine pasul cu progresul a devenit o conditie obligatorie pentru a ne adapta la schimbarile inevitabile si la noile comportamente de consum din societatea actuala. Tehnologia a ajuns deja pana la ceruri fiindca, mai nou, ne bazam pe… cloud computing. Ce inseamna acest lucru? Ei bine, este ca si cum am avea un inger IT care vegheaza non-stop la bunul mers al afacerii noastre. Si nici macar nu trebuie sa fim asi in domeniu pentru a profita din plin de beneficiile cloud computing. Cum se poate? Iata:

Cloud computing (tradus literalmente, „computerizare în nori” este un concept relativ recent din domeniul IT, datand din anii 2006-2007, si reprezinta o noua paradigma de acces si utilizare a informatiei, in care nu mai avem nevoie sa ne stocam datele pe propriile echipamente, ci le putem accesa si folosi online, prin conexiune securizata, oricand dorim. In plus, le putem partaja si cu alti utilizatori. Si nu trebuie sa ne batem capul cu setari avansate ori actualizari de programe, fiindca de asta se ocupa insusi furnizorul serviciului, automat.

Implicit, datorita inventiei numite “cloud computing”, investitiile in hardware au devenit inutile, de vreme ce avem tot ce ne trebuie direct pe Internet. De ce sa-ti mai cumperi servere performante cand te poti loga la o platforma unde iti poti gestiona toate datele necesare, avand astfel tot ce e important la un loc? Simplu, rapid si sigur! Numeroase servicii de Internet, folosite de miliarde de oameni din toata lumea, se bazeaza pe tehnologia cloud computing; Microsoft, Salesforce, HP, IBM, Amazon si Google sunt doar cateva exemple in acest sens.

Intr-o lume hiperconectata, in care serverele si centrele de calcul comunica intre ele si ne permit sa facem astazi ceea ce ieri nici nu ne imaginam, orice utilizator de Internet – si mai cu seama un antreprenor din horeca – isi doreste sa aiba acces la tehnologia cloud computing. Avantajele de mai jos reprezinta tot atatea argumente in favoarea acesteia:

 • nu mai trebuie sa investesti in echipamente pentru stocarea datelor. Asadar, scutesti sume importante, timpul si bataia de cap de a le alege si instala (sau de a plati pentru asta), precum si spatiul pe care acestea le-ar ocupa;
 • poti accesa aplicatia din orice colt al lumii unde ai acces la Internet;
 • administrezi resursele necesare din acelasi loc, ca sa gasesti imediat toate informatiile de care ai nevoie;
 • te poti conecta la contul propriu din cloud de pe mai multe dispozitive (laptop, PC, smartphone, tabletă). Acum, sincronizarea este mult mai simpla!
 • poti edita si prelucra documentele chiar online, cu ajutorul aplicatiilor web specializate;
 • ai acces la o capacitate superioara de stocare, precum si viteză de calcul;
 • gratie protocolului securizat de conectare la contul de cloud, accesul este sigur: datele nu-ti pot fi furate, nici sistemul nu se poate defecta.
 • Considerand toate aceste beneficii, si noi am ales tot cloud computing cand am creat platforma pe care se bazeaza expressoft myBusiness, una dintre cele mai complexe solutii ale noastre. Expressoft myBusiness este o aplicatie intuitiva, foarte usor de utilizat, ce prezinta o imagine de ansamblu asupra uneia sau mai multor afaceri, indiferent de dimensiunea acestora.

Totodata, solutia cuprinde functionalitati de gestiune, posibilitatea de a administra eficient o baza de date cu mii de clienti, conectandu-se la sistemul CRM, astfel incat sa puteti concepe programe personalizate de fidelizare. De asemenea, ofera numeroase criterii si filtre pentru raportare si livreaza informatii exacte, esentiale pentru a lua deciziile importante de business la momentul oportun.
Sintetizand, cu ajutorul solutiei expressoft myBusiness, prin cloud computing, poti sa:

 • administrezi simultan mai multe locatii din aceeasi aplicatie (multi-property management);
 • ai acces la rapoarte manageriale in timp real, pe care le consulti de oriunde exista conexiune online, chiar si de pe smartphone;
 • compari veniturile pentru mai multe unitati din acelasi domeniu sau din domenii diferite de activitate. De exemplu, daca detii o afacere in retail si un reastaurant, poti compara, din aceeasi aplicatie, incasarile din retail cu cele din horeca. Sau poti crea de la distanta meniuri diferite pentru locatii diferite, chiar din fata computerului;
 • beneficiezi de multiple functionalitati avansate de Business Intelligence, care-ti vor permite sa-ti dezvolti afacerea la urmatorul nivel;
 • aplicatia se integreaza cu solutia CRM, ajutandu-te sa ai o evidenta exacta a produselor preferate de clientii tai si permitandu-ti sa creezi astfel diverse programe de fidelizare care sa stimuleze vanzarile si sa-ti creasca profitul.

Vrei si alte argumente sau mai multe informatii? Afla detalii despre expressoft myBusiness si cloud computing de aici sau contacteaza-ne ca sa discutam despre o oferta personalizata pentru nevoile afacerii tale! Iti stam la dispozitie!