Interviu Restocracy cu Ciprian Nicolescu, Corporate Chef Trattoria Buongiorno


Urmatorul subiect din seria interviurilor Expressoft Technology si Restocracy este Ciprian Nicolescu, Corporate Chef Trattoria Buongiorno.

Originar din Brasov, Ciprian Nicolescu s-a format ca bucatar de talie internationala in diverse restaurante de top din Germania, SUA, Marea Britanie. In 1995 a absolvit „Institute of Culinary Art” (I.C.A) – Food service Management, apoi Level 3 NVQ in Professional Cookery in cadrul West Hearts College – Cassio Campus si Level 3 Awards in Supervising Food Safety in Catering la Chartered Institute of Environmental Health London.

Intors in tara dupa 25 de ani si dornic de noi provocari, Ciprian Nicolescu a facut parte din echipa manageriala la inaugurarea Hotelului Ramada Plaza Craiova in 2015. In prezent, este Corporate Chef al lantului de restaurante Trattoria Buongiorno, unde, pe langa consolidarea brandului, contribuie la extindere cu doua noi unitati in Bucuresti: Trattoria Buongiorno Centrul Vechi si Arena.

De-a lungul anilor, a gatit pentru numeroase celebritati din lumea modei, staruri de cinema, politicieni si chiar membri ai Familiei Regale Britanice, lista incluzandu-i pe Peter O`Tool, Judi Dench, Sean Connery, Ralph Fiennes, Ralph Lauren, Kate Moss, Catherine Duchess of Cambridge si Prince William Duke of Cambridge, Henry Prince of Wales, Prince Andrew Duke of York sau nume cunoscute din politica romaneasca.

Dupa aproape trei decenii de cariera internationala insa, Chef Ciprian Nicolescu a ramas la fel de pasionat de gastronomia romaneasca, acasa preferand sa gateasca „mancare traditionala, cu amprente sasesti”: „Cred ca este important sa ai o parte emotionala in fiecare fel de mancare, ceva care te conecteaza cu cine esti si de unde vii”.

„La sfarsitul zilei, evolutia ideilor este ceea ce conteaza pentru mine. Doar atunci simt ca am contribuit la imbunatatirea traditiilor culinare bogate din care venim”, declara maestrul in interviul acordat Restocracy.

Va invitam sa parcurgeti materialul integral aici. Lectura placuta!