Interviu cu Chef Stefan Popescu, Executive Chef la Pullman Bucharest World Trade Center


Salut! Astazi va invitam sa cunoasteti un nou intervievat Restocracy: Chef Stefan Popescu, Executive Chef-ul Pullman Bucharest World Trade Center.

Absolvent al unui liceu de profil tehnic-mecanic si apoi pompier, Stefan Daniel Popescu a avut un start oarecum atipic in gastronomie: „Am inceput destul de tarziu cu bucataria si cumva intamplator, dar am fost un autodidact.”

In anul 2000 se angaja la Hotelul JW Marriott din Capitala, intre 2003-2005 a lucrat in Marea Britanie, in 2006 a revenit in tara, devenind Sous Chef (2006-2009) si apoi Executive Chef (2009-2014) al Hotelului Novotel din Bucuresti, iar din 2014 este Executive Chef al Hotelului Pullman, unde conduce restaurantele Barbizon Steak House, La Galette si Paris Bucarest Brasserie.

De-a lungul anilor, Chef Popescu a urmat mai multe cursuri de specializare si perfectionare si a obtinut diverse certificari si calificari, la institutii din tara si strainatate, precum Institutul „Paul Bocuse” din Lyon. Totodata, la randul sau, vrea sa transmita si altora ce a invatat, asa ca a realizat, in timp, demonstratii culinare pentru elevi, pe tema alimentatiei sanatoase.

Considera ca „pentru a fi un bucatar mare, e nevoie de o perioada de timp, ca sa poti conduce o bucatarie. […] Sunt importante etapele din bucatarie, iar, daca le sari, te poti prabusi foarte repede.” Iata de ce isi si pretuieste colegii din bucatarie: „Implic foarte mult echipa in realizarea meniurilor noi si a retetelor; fiecare membru isi aduce aportul si asa incerc sa-i motivez, ca una dintre retetele lor sa apara in meniuri”, declara Chef Stefan Popescu.

Mai multe despre Executive Chef-ul Pullman Bucharest World Trade Center, in interviul integral de pe Restocracy, aici. Lectura placuta!